Søndag d. 12. april 2015 besøgte foreningen Vestegnens Brandvæsen. Fra d. 1. januar 2016 bliver brandvæsenet en del af det nye store beredskab, Hovedstadens Beredskab. Det blev således foreningens sidste besøg hos brandvæsenet.
Medlemmerne havde på dagen mulighed for at fotografere hele vognparken, der bestod af to autosprøjter, to miljøvogne, to tankvogne, en redningslift, en drejestige og to servicevogne.
Vestegnens Brandvæsens historie kort
1. januar 1916: Glostrup Brandkorps bliver oprettet og har til huse i et lille sprøjtehus. Der er tilknyttet 15 brandfolk.
1927: Brandkorpset modtager sin første motorsprøjte. En ny brandstation indrettes i en længe på Glostrup Bryggeri, der lå på hjørnet af hovedvejen og Glostrup Gade (i dag en sti gennem Rådhusparken, der ender ved Kildevældets Allé).
3. december 1949: Den nuværende brandstation i Glostrup indvies.
1951: Der indgås slukningsoverenskomst med Brøndbyerne.
1. april 1963: Glostrup Brandkorps ændrer navn til Glostrup Brandvæsen I/S.
1964: Der indgås slukningsoverenskomst med Herstederne (senere Albertslund).
April 1972: Station nummer to, Strandens brandstation, etableres på Gammel Køge Landevej, på den gamle Avedøre Flyveplads. Det sker for bedre at kunne dække udrykningsområdet i Brøndbyerne.
1. april 1974: Det fælleskommunale Vestegnens Brandvæsen etableres som et samarbejde mellem kommunerne Albertslund, Brøndby og Glostrup.
1979: Strandens Brandstation flytter til nye og større lokaler, på samme adresse, på den tidligere flyveplads.
1. januar 1986: Hvidovre Kommune træder ind i Vestegnens Brandvæsen. Kommunen har indtil da haft overenskomst med Københavns Brandvæsen (Dæmningens Brandstation).
1. januar 1987: Rødovre Kommune træder som den femte vestegnskommune ind i Vestegnens Brandvæsen. Man har siden 1931 haft overenskomst med Falck, der havde station på Roskildevej i Rødovre.
1994: Der opføres en ny brandstation på Avedøre Havnevej i Hvidovre, som erstatter Strandens Brandstation.
1. januar 2016: Vestegnens Brandvæsen bliver på sin 100 års fødselsdag en del af Hovedstadens Beredskab, sammen med Dragør Brandvæsen, Frederiksberg Brandvæsen og Københavns Brandvæsen.
Tak til mandskaberne i Hvidovre og Glostrup for deres gæstfrihed og ikke mindst for hjælp med at køre biler frem til fotografering.
Hvis du er interesseret i Avedøre Flyveplads historie, kan du læse mere her